جمعه, ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-25
کد خبر: 27557 |
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۲۴ | ارسال توسط :
28 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اضافه کرد: گستردگی جغرافیایی استان لرستان، تنوع آب و هوایی، اقلیم مناسب، کوهستانی بودن جنگل‌های انبوه باعث شده که خوشبختانه شاهد تنوع گیاهان با ارزش ژنتیکی در سطح استان باشیم؛ که یکی از وظایف خطیر منابع طبیعی لرستان حفظ و صیانت از این سرمایه‌های ملی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از برخورد قانونی با برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی و خوراکی از عرصه‌های منابع طبیعی استان خبر داد.

به گزارش صدای طرهان ؛شیرزاد نجفی افزود: به موجب ماده ۲۵ مکرر الحاقی به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ که در روزنامه رسمی شماره ۲۲۴۴۹ مورخ ۱۴۰۱/۱/۲۵ درج شده، حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج یا خارج کردن سایر محصولات و فرآورده‌های آن و یا مصنوعات منابع طبیعی اعم از جانوری و گیاهی به قصد تجاری بدون تحصیل پروانه از مراجع ذیصلاح (سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و ادارات کل تابعه) ممنوع شده و مشمول مجازات‌ها و احکام مقرر برای قاچاق کالا مشروط می‌شود و بنابراین حمل غیرمجاز محصولات فرعی جنگل و مرتع نیز به صراحت قانونی ممنوع بوده و جرم محسوب می‌شود و می‌بایست مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آن برخورد شود.

وی خاطرنشان کرد:هرگونه برداشت بی‌رویه و غیرقانونی از گیاهان مرتعی در عرصه‌های منابع طبیعی که مصرف خوراکی و دارویی دارد ممنوع است و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد، گیاهان دارویی از ذخایر ملی و سرمایه‌های کشور محسوب می‌شوندوبرداشت بی‌رویه و غیرقانونی از این گونه‌های مرتعی باعث انقراض این گونه‌های با ارزش می‌شود، لذا برابر ماده ۲۵ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برداشت ممنوع است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اضافه کرد: گستردگی جغرافیایی استان لرستان، تنوع آب و هوایی، اقلیم مناسب، کوهستانی بودن جنگل‌های انبوه باعث شده که خوشبختانه شاهد تنوع گیاهان با ارزش ژنتیکی در سطح استان باشیم؛ که یکی از وظایف خطیر منابع طبیعی لرستان حفظ و صیانت از این سرمایه‌های ملی است.

نجفی بیان کرد: متاسفانه افراد سودجو و بعضا غیربومی با برداشت بی‌رویه از گیاهان مرتعی، خوراکی و دارویی اقدام به تخریب طبیعت می‌کنند و با برداشت بی‌رویه برخی از این گیاهان این گونه‌های با ارزش را قربانی زیاده‌خواهی خود می‌کنند که مسلماً این گیاهان مرتعی در عرصه‌های منابع طبیعی هیچگاه برای مباحث صنعتی کشت نشده‌اند که به میزان زیاد برداشت انجام شود.

وی با تاکید بر لزوم مشارکت و همکاری مردم، دهیاری‌ها، شوراهای اسلامی در این زمینه از مردم استان خواست به منظور حفظ و توسعه رویشگاه‌های این چنین گیاهان ارزشمندی، از هر گونه برداشت غیرمجاز خودداری کرده و به سبب وسعت عرصه‌های منابع طبیعی و کمبود نیرو برای برخورد با این قبیل اقدامات، به محض مشاهده فعالیت این گونه افراد، بلافاصله مراتب را با شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی لرستان گزارش دهند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: از ایست‌های بازرسی سراسر استان به‌ویژه پلیس راه‌ها، انتظار داریم در صورت مشاهده حمل غیرمجاز گیاهان مرتعی و جنگلی، نسبت به توقیف وسیله نقلیه اقدام و مراتب را به یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گزارش تا اقدامات قانونی بعمل آید.

انتهای پیام/

نویسنده خبر::
مژگان نجفی
مژگان نجفی
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات

نرخ روزانه ارز و طلا

×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری صدای طرهان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    صــدای طــرهان ایتا👈 دنبال